Zahradní slavnost, duck speak a současnost

30. 1. 2009 18:35
Rubrika: Nezařazené

Milé děti, 

procesy z 50. let se vrátily. Mám pro vás recept, jak je uvařit i dnes:

Vezměte Havlovo absurdní drama Zahradní slavnost s jeho totalitním slovníkem politických funkcionářů, jejich sekretářů, asistentů, tajemníků, udavačů a informátorů, založený na volbě specifických výrazových prostředků. Smíchejte ho s duck speakem v Orwelově vizi roku 1984, kdy jsem se narodil a spisovatelův odhad normalizační atmosféry komunistických zemí té doby byl bohužel více než trefný.

Vypadnou vám následující věty:

"dva tisíce od člověka s podivnou minulostí vám nevadili že ne peníze přeci nesmrděj a jinak tady taky máme ústavou zaručenou ochranu osobnosti to by jste měl vědět. Ale jinak mě opravdu nemusíte nic vysvětlovat ani povídat vím moc dobře kdo vám dodával informace a vedení už to ví taky takže není daleko doba kdy váš informátor bude odsunut na vedlejší kolej. "(...)" A už se těším na vaše články na současné vedení, ale oni asi žádné nebudou, protože informátor teď nic neví že."

Ach ty hrubky.. a přitom byl anonym několikrát upozorněn, že ve všech jeho anonymních mailech, diskuzních příspěvcích i jiných nechutnostech dělá stále stejné gramatické a stylistické chyby.

Jaké místo v církevní hierarchii zastává člověk, v jehož popisu práce je sledování pohybu informací, jejich úniků a eliminace či diskreditace informátorů?

 http://avazot2.blogspot.com/2009/01/cardinalissimo-kostelnikissimo.html

 

Zobrazeno 1377×

Komentáře

Marie Křehotová

A asi se ani nedopátráš. Takový si dávaji moc bych, aby nebyli odhaleni.<br />
Prostě cenzura vládne v rámci celé diecéze.

Filip Landa

Pripomnelo mi to nedavny rozhovor ohledne nejmenovanych cenzurovanych clanku, kdy mi bylo odpovidano:"nemysli si, my to sledujem..my to o tobe vime..my jsme si rekli, ze uz tam takovehle clanky nebudou.." Koho si predstavit pod zajmenem "my" se mi nepovedlo vypatrat. Zrejme si ten clovek mykal.

Papo

Smutné :-(

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona