Václav Umlauf o současné politické scéně a budování státu

23. 9. 2010 23:25
Rubrika: Nezařazené

Než bude tento blog opět aspoň trochu editovatelný, abych mohl začít vkládat plnohodnotné příspěvky (mám jeden už delší dobu v záloze, ale bez obrázků a možností pořádné funkční editace zatím trpělivě čekám.....a čekám.....), tak sem házím zajímavý odkaz. Bude se hodit zejména všem, co tady před volbami lobbovali pro některou ze současných vládních stran.

Doporučuji otevřít wikipedii a počíst si o politice něco víc:

Politika (z řeckého polis - město, politiké techné - správa obce) je mnohoznačný pojem obvykle označující proces a metodu rozhodování určité skupiny lidí s pluralitními zájmy a názory.

Jak jste si všimli, toho techné se ani tady nezbavíme. Ostatně o tom, že v politice by mělo jít především o hledání společného světa (res publica), nikoliv o idiotické zájmy, jsem už taky psal.

K přečtení nyní předkládám další stať Václava Umlaufa, který opět perlí. Přečíst si něco o budování státu můžete na Umlaufovinách, konkrétně zde: http://umlaufoviny.com/www/res_publica/reportaze/budovani-statu/index.html , kde najdete i pdf ke stažení.

Zajímavé jistě také je nahlédnout do konkrétních řešení a přečíst si Manifest radikálního liberalismu.

Já jen doufám, že v komunálních volbách budou rozhodovat úplně jiná kriteria než na celostátní úrovni. Už jen proto, že měl-li bych si v mém rodném městě vybrat jen mezi mafiány kandidujícími za Věci veřejné, Zelené, ODS či ČSSD a KSČM, musel bych bohužel zvolit komunisty...

Zobrazeno 3147×

Komentáře

Marie Křehotová

Dobře to pan V. Umlauf napsal. Je to přesné a výstižné.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona