Bém, Jackson a ti druzí

Tak jsem myslel, že do rubriky o národní knihovně na tomto blogu nebudu muset už nic napsat. Omyl...

Připomínáme si rok od smrti legendárního zpěváka Michaela Jacksona. Před rokem jsem byl v USA  - zrovna pár týdnů po tom. Takže si docela živě umím představit konkrétní atmosféru pod pojmem "Jacksonmania".

No, a pak jsem byl nedávno také na exkurzi v tunelu Blanka (viz fotky) na Letné, takže si zase umím živě představit něco o ní...

Ach ano, Letná - unikátní prostor v centru našeho hlavního města, s nímž si urbanisté odjakživa lámou hlavu. Letná - místo, kudy kráčely novodobé dějiny našeho národa. Chvíli tam stál mohutný Stalinův pomník. Když ho po pár letech odstřelili a po dalších desetiletích byl odstřelen i totalitní režim, otevřely se pro Letnou další netušené možnosti. Ze Stalinova pomníku mohl být rázem pomník obětem komunistického režimu.

Na Letné by mohla stát také NÁRODNÍ knihovna. Mohl by tam být i pavilon Slovanské epopeje, kterou Alfons Mucha daroval českému NÁRODU. Jak to ale nakonec vyřešíme? Inu, bude tam stát, jak jinak, pomník našemu největšímu národnímu hrdinovi... Michaelu Jacksonovi.

http://kultura.idnes.cz/bem-jacksona-nemusi-ale-pomnik-na-stalinovske-letne-mu-posvetil-pwe-/hudba.asp?c=A100624_175454_hudba_jaz

Tož, uděláme pomníček, ne? Knihovna ve tvaru chrchelu se nám nelíbila, ale kdyby byl tento památník ve tvaru barevného výkalu - jako je tomu v případě Preclíkovy "potrhané vlajky" na Klárově (viz kauza zde: http://www.davidcerny.cz/cz/pomnik_WW2.html), budou všichni včetně soudruhů spokojeni.

Ještě by mohl Jackson dostat státní vyznamenání, třeba řád T.G. Masaryka. Což? - http://aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/clanek.phtml?id=665244

Tady už přestává veškerá sranda.

 

P.S: Proti M.J. jakožto zpěvákovi nic nemám.

Zobrazeno 1511×

Komentáře

LukášD

Kde je tady to tlačítko "Karma"? Rád bych na něj kliknul... :-)

Marie Křehotová

dobrá myšlenka pro budoucnost pražské Letné...:)

ladabar

Ten pomník Majklovi byl nedávno u nás na ústavu (památkovém), docela jsme se pobavili a kolegyně ho samozřejmě zamítla. Pokud se ovšem Bém dohodnul s Kněžínkem, tak ho magistrát ovšem moh sám sobě povolit a nebude to naše zamítnutí nic platné... Podobný případ s pomníkem jsem nedávno řešil i já...a taky tam nakonec asi stát bude.

jenikjejenjeden

Pan Kubera (primátor Teplic) by vám rád vysvětlil, že vše se řídí trhem a ostatní jsou akademické bláboly. Regulace a zákazy jsou socialistické vynálezy, takže s tim zalezte zpátky do 50. let a do Jacksona nám nekafrejte.

Filip Landa

<a href="http://www.archiweb.cz/news.php?action=show&type=1&id=8835" target="_blank">http://www.archiweb.cz/news.php?action=show&type=1&id=8835</a>

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona