Akce Ptuj

3. 2. 2008 12:43
Rubrika: panověě akce - fikce | Štítky: akce Ptuj
Odchod biskupa Posáda z litoměřické diecéze akceptuješ? Akce Ptuj!

Jak všichni jistě víte, odchází nám otec biskup Pavel. Plní příkaz Svatého stolce a odchází plnit své poslání dané mu Hospodinem, do diecéze českobudějovické. Poslední mši svatou bude sloužit otec biskup Pavel v katedrále sv. Štěpána v sobotu 1. března v 10.00 hodin, kdy se se svými věřícími rozloučí.



Po bohoslužbě jsou všichni mladí duchem zváni na happening nazvaný AKCE PTUJ, při kterém bude zasazen strom Posádova tůje - tzv. Ptuje.
Otci biskupovi byl udělen titulární stolec ve Ptuji, o který by se měl starat.
Ptuj se bude již brzy nacházet přímo v Litoměřicích a nikdo ze zodpovědných za rozhodnutí o biskupově přesunu tak zřejmě netuší, že Pavel Posád v Litoměřicích zůstává. (sv. Viktorin ptujský je navíc patronem litoměřické diecéze)...


Panověě si vás dále dovolují pozvat na další akci s názvem PUTUJ, aneb Poď na póť za litoměřickou diecézi http://www.pout.wz.cz ...


V sobotu 8. března ho doprovodíme do Českých Budějovic. Odjezd autobusu bude od DDKT v 5.00 hodin ráno. Přibližná cena jízdného je 300 Kč. V Českých Budějovicích v katedrále sv. Mikuláše bude přivítán tamními věřícími při mši svaté v 10.00 hodin.
Termín přihlášek je do 2. března v sakristii katedrály sv. Štěpána, nebo na farním telefonním čísle 731 402 400. Bydlícím mimo Litoměřice, kteří se do Litoměřic nedostanou do 5té hodiny, bude zajištěn nocleh podle domluvy.
Zobrazeno 1842×

Komentáře

Filip Landa

Bude se to muset hodit do květináče, neb zahradník všech ploch okolo biskupství by nám to prý zlikvidoval... Ať žije.. litoměřická farnost :-(

stugent

No tak tohleto je hodně dobrý! A už víte, kde tu Ptuj zasadíte? Aby se nestala náhodou terčem nějakých nešťastných událostí shora.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Ptuj

Filip Landa

Nakonec se povedlo díky městskému úřadu dojednat důstojné místo :)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona